Motosport

Tõenäoliselt parim motorada Eestis.
Vaata rajatutvustust!

Talv ei takista ka kardispordiga tegelemast. Meie sõbrad soomlased käisid talveoludes Aravetel harjutamas.

Kardisõitjad lõpetasid 2009 hooaja Aravetel kestussõiduga.

11. oktoobril Aravetel peetud kestussõiduga panid Eesti kardisõitjad tänavusele kodusele hooajale punkti. Ehkki distantsid olid pikad, jagus põnevust ja kaasaelamisrõõmu piisavalt kuni viimase võidusõidu viimaste meetriteni.

Öökülm oli rajaäärse muru härmatisega ja asfaldi jääga katnud ning seepärast lükkasid korraldajad starte tunni võrra edasi. Päikesepaiste aga sulatas ja kuivatas asfaldi kiiresti ning võistlussõidud toimusid üsna heades oludes.

Väikseimas, Cadet-klassis, oli startijaid kaheksa, neist kaks Venemaalt. Georg Kõss teistele sõnaõigust ei andnud ja lõpetas 24ringilise võidusõidu rohkem kui pooleminutilise eduga Kaur Rõõmussaare ees. Martin Leotoots kolmandana kaotas juba ringiga.

Klassis Raket oli startijaid 10 (neist üks Soomest), läbida tuli 60 ringi ja seejuures korra boksis tankimiseks peatuda. Stardist asus juhtima Kairo Kivi ja esialgu paistis, et ainsana suudab talle vastupanu osutada Mark Rõõmussaar. Kui aga aeglasemad kaasvõistlejad liidritele jalgu jäid, hakkas vahe venima. Ka boksipeatus ei muutnud jõudude vahekorda ja finišis edestas Kairo Marki ligi 27 sekundiga.

Micro-klass (10 võistlejat) startis koos Raketiga, kuid väiksemate poiste võistlus kulges märksa põnevamalt. Ian Adrian Jõeorg sai magusa võidu 1,577 sekundilise eduga Oliver Nurmiku ees, kolmas oli Karl Leesmaa (+12,277).

Päeva lõpetas 100ringiline kihutamine, kus rajale lasti viie kiirema klassi 23 võidusõitjat. Esikoha sai Madis Laiv, järgnesid Raivo Luhse ja Mihkel Maltna.